Blue Jasmine (2013)


Ελληνικός τίτλος: Θλιμμένη Τζασμίν

Δραματική ταινία του Γούντυ Άλλεν, γυρισμένη για λογαριασμό της Sony Classics, με την Κέητ Μπλάνσετ και τους Άλεκ Μπώλντουιν, Σάλλυ Χώκινς. 

Η Τζασμίν, μετά την τραγική κατάληξη του γάμου της με τον πάμπλουτο Χαλ, εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη και έρχεται να μείνει στο Σαν Φρασνσίκο με την αδελφή της την Τζίντζερ. Προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της, αλλά η μετάβαση είναι πολύ δυσκολότερη από όσο νόμιζε. 

Ο Γούντυ Άλλεν αλλάζει ύφος, γίνεται έναν τόνο πιο σκοτεινός και αφηγείται μια ιστορία πιο ανθρώπινη και προσγειωμένη και ταυτόχρονα πιο τραγική. Μένοντας πάντοτε παρατηρητής και με την κάμερά του σε μια στοιχειώδη απόσταση συναισθηματικής εμπλοκής και από τη μεριά του θεατή, αφήνει την πρωταγωνίστριά του να κάνει όλη τη δουλειά και να πάρει το έργο και τα συναισθήματά μας επάνω της. Συγκλονιστική η Κέητ Μπλάνσετ, από την πρώτη μέχρι την τελευταία σκηνή είναι η Τζάσμιν που άλλαξε το όνομά της αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να αλλάξει τη ζωή της, ή και που όταν το τόλμησε δεν ήταν τόσο δυνατή για να υποστεί τις συνέπειες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)