Adieu Berthe -L'enterrement de mémé (2012)


Ελληνικός τίτλος: Η κηδεία της γιαγιάς

Δραματική κομεντί της UGC, σε σκηνοθεσία Μπρουνό Πονταλυντές, με τους Ντενί Πονταλυντές, Βαλερί Λεμερσιέ, Ιζαμπέλ Καντελιέ. 

Όταν μαθαίνει τα νέα πως η γιαγιά του πέθανε, ο φαρμακοποιός Αρμάν καλείται να πάρει μια σειρά από αποφάσεις: να πάει στο σικ και εκκεντρικό γραφείο τελετών που του υποδεικνύει η πλούσια πεθερά του (η οποία τον στηρίζει και οικονομικά) ή σε ένα άλλο, μικρότερο, του οποίου τον ιδιοκτήτη έχει συμπαθήσει; Να πάρει διαζύγιο και να ζήσει με την ερωμένη του και την κόρη της ή να μείνει με τη γυναίκα του και την οικογένειά του, αφού ουσιαστικά δεν συντρέχει κανένας λόγος χωρισμού; Να παραμείνει φαρμακοποιός ή να ακολουθήσει την καρδιά του και να ασχοληθεί με την ταχυδακτυλουργία; 

Γλυκόπικρο φιλμάκι, στα όρια του σουρεαλιστικού, με συγκρατημένες ερμηνείες που προσγειώνουν ήρωες οι οποίοι εύκολα θα εκτινάσσονταν στην υπερβολή. Συγκινητικό στιγμές-στιγμές, αλλά αδύναμο να συμπαρασύρει το θεατή στη δίνη των συναισθημάτων των πρωταγωνιστών του. Έτσι, παραμένει αναποφάσιστο, όπως οι χαρακτήρες του, όπως και η ίδια μας η ζωή. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)