The East (2013)


Ελληνικός τίτλος: Μυστική οργάνωση The East

Δραματική περιπέτεια της Fox Searchlight, σε σκηνοθεσία Ζαλ Μπατμανγκλίζ, με τους Μπριτ Μάρλινγκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκάαρντ, Έλλεν Πέητζ, Πατρίσια Κλάρκσον, Σίλο Φερνάντεζ. 

Μια νεαρή κοπέλα, τέως πράκτωρ του FBI, η οποία εργάζεται σε έναν οργανισμό αντιμετώπισης εταιρικών κρίσεων, παρεισφρέει στην οικολογική τρομοκρατική ομάδα Η Ανατολή, με στόχο να εντοπίσει και να εμποδίσει τα επόμενα χτυπήματά της. 

Μια εντελώς διαφορετική ταινία από αυτές που μας έχει συνηθίσει το mainstream hollywood πέφτει, δυστυχώς, θύμα του καθωσπρεπισμού της και συγκρατείται τόσο πολύ με αποτέλεσμα να χάνει σε δυναμική. Ναι, κρατάει σωστά τις ιδεολογικές της ισορροπίες, αλλά αφήνει ανεκμετάλλευτο το ζωώδη ερωτισμό του Σκάρσγκάαρντ ως ηγέτη της Ανατολής, ενώ αποδυναμώνει το χαρακτήρα της Έλλεν Πέητζ στα όρια μιας υστερικής και κακομαθημένης εφήβου και παρουσιάζει επιφανειακά τη μεγάλη εταιρεία στην οποία εργάζεται η πρωταγωνίστρια. Έχει ενδιαφέρον και αγωνία, αλλά δεν κάνει ποτέ το μεγάλο θόρυβο που περιμένεις, σε ένα περιτύλιγμα πολιτικώς ορθό που χάνει πόντους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)