No (2012)


Δραματική ταινία της Participant, σε σκηνοθεσία Πάμπλο Λαρραίν, με τους Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Αλφρέντο Κάστρο, Αντόνια Ζέγγερς, Λουίς Νιέκο, Νέστορ Καντιλλάνα. 

Η αληθινή ιστορία του Ρενέ Σααβέδρα, ο οποίος ηγήθηκε της διαφημιστικής καμπάνιας του "Όχι", στη Χιλή του 1988, όταν ο Πινοσέτ, πιεσμένος από τη διεθνή κοινότητα, οδήγησε τη χώρα σε δημοψήφισμα για την παραμονή του ή όχι στην εξουσία για 8 ακόμη χρόνια. 

Γυρισμένο με ύφος και όψη ρεπορτάζ δελτίου ειδήσεων, με φωτογραφία που παραπέμπει άμεσα σε έγχρωμη τηλεοπτική μετάδοση από βίντεο των '80s, το No στέκει σαν ντοκυμανταίρ δίπλα στα μεγάλα γεγονότα, με ένα σενάριο-υπόδειγμα του πώς μπορείς να ασχοληθείς στοχευμένα με το θέμα σου, παρακολουθώντας παράλληλα την προσωπική ζωή του πρωταγωνιστή σου, χωρίς να ξεστρατίζεις ούτε καρέ από την ιστορία σου. Εξαιρετικός ο Μπερνάλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, παίζει φυσικά και με απόλυτο έλεγχο το διαφημιστή που από παραγωγή σποτ για αναψυκτικά μπλέκει στη μεγαλύτερη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού της χώρας του. Αναμειγνύοντας πρωτογενές υλικό με τη μυθοπλασία, η ταινία κερδίζει σε εντυπώσεις και ενδιαφέρον, χωρίς να γίνει ποτέ κραυγαλέα ή να πέσει στην παγίδα της ξερής καταγγελίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)