Despicable Me 2 (2013) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Εγώ ο απαισιότατος 2

Κωμωδία κινουμένων σχεδίων της Universal, σε σκηνοθεσία Πιερ Κοφέν και Κρις Ρενώ, με τις φωνές των Στηβ Καρέλ, Κρίστεν Γουίγκ, Στηβ Κούγκαν, Μπέντζαμιν Μπρατ, Ράσελ Μπραντ. 

Τρία χρόνια μετά την πρώτη ταινία, ο Γκρου ζει ευτυχισμένος με τα τρία κοριτσάκια του και τα τσιράκια του που φτιάχνουν μαρμελάδες στο μυστικό του εργαστήριο. Όμως, ο δρ. Νεφάριο πλήττει από την έντιμη ζωή και αναζητά αλλού εργασία, την ίδια στιγμή που μια μυστική οργάνωση ζητά τη βοήθεια του Γκρου για να εντοπίσει έναν επικίνδυνο ορό που μεταλλάσσει αθώα πλάσματα σε φονιάδες. 

Χάρηκα πραγματικά γιατί είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που το δεύτερο μέρος μιας ταινίας δεν χάνει ούτε σε ποιότητα, ούτε σε εκπλήξεις, ούτε σε χιούμορ, Μάλιστα, κατορθώνει να πάει την ιστορία κι ένα βήμα παραπέρα, αφού παρουσιάζει τους ήρωές της στις νέες συνθήκες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στα χρόνια που μεσολάβησαν ανάμεσα στις δύο ταινίες. Εννοείται πως και πάλι τα κίτρινα (αλλά και μωβ αυτή τη φορά) τσιράκια είναι όλα τα λεφτά και μάλιστα με τάσεις ιταλόφωνες... (Τζελατό. Αγιουτό!). Απόλαυση! 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)