What Maisie knew (2012)


Ελληνικός τίτλος: Το μυστικό της Μέισι

Δραματική ταινία της Millennium, σε σκηνοθεσία Σκιτ ΜακΓκέχη, Ντέηβιντ Σήγκελ, με τους Τζούλιαν Μουρ, Αλεξάντερ Σκάρσγκάαρντ, Στηβ Κούγκαν, Τζοάννα Βάντερχαμ, Ονάτα Απρίλε. 

Ένα 6χρονο κοριτσάκι βιώνει τη σύγκρουση κηδεμονίας των δύο γονέων της, οι οποίοι φτάνουν σε ακραίες λύσεις για να επιβληθούν, μόνο και μόνο για να γνωρίσει την αγάπη από δύο άγνωστους. 

Χαμηλών τόνων ταινία, χωρίς κορώνες και υπερβολές, με μια ταλαντούχα 6χρονη πρωταγωνίστρια, η οποία βρίσκεται σε κάθε πλάνο από την αρχή έως το τέλος. Προσεκτικά γραμμένο το σενάριο, υποβοηθούμενο και από τη σκηνοθεσία, σού δίνει την εντύπωση πως παρακολουθείς ό,τι διαδραματίζεται μέσα από τα μάτια της Μέισι, κάνοντας και το θεατή να εισπράττει το συναίσθημα της κάθε σκηνής έτσι όπως το εισπράττει και η μικρή. Μια γλυκιά ταινία για τους φόβους μας, αυτά που αγαπάμε και φοβόμαστε ότι θα χάσουμε, για τις αγάπες μας και τους ανθρώπους που στέκουν δίπλα μας με πεπρωμένο τους να μας αφιερωθούν. Μνείας αξίζει και το εξαιρετικό κάστινγκ που κάνει τα πάντα να κυλάνε ομαλά και με απόλυτη φυσικότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)