Hemlock Grove (3 Σαιζόν, 2013-2015)



Σειρά τρόμου της Gaumont, με τους Φάμκε Γιάνσεν, Ντάγκραιυ Σκοτ, Λάντον Λιμπόιρον, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Λίλυ Ταίυλορ. 

Όταν μια κοπέλα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη και ακρωτηριασμένη στη μικρή πόλη του Χέμλοκ Γκρόουβ, έδρα των μεγιστάνων Γκόντφρεϋ, οι υποψίες δεν αργούν να πέσουν στον τσιγγάνο Πήτερ που μόλις εγκαταστάθηκε στην περιοχή, Η αλήθεια όμως κρύβει πολλά περισσότερα από όσα φαίνονται. 

Η γαλλική Gaumont απλώνεται επιτυχώς στην αμερικανική τηλεόραση και μετά το επιτυχημένο Hannibal του NBC τώρα κάνει την παραγωγή και σε μια ακόμα σειρά θρίλερ, αυτή τη φορά για το Netflix. Ιδιαζόντως ατμοσφαιρική και με ένα πανέμορφο καστ χάρμα οφθαλμών, προσεκτικά επιλεγμένων για κάθε ρόλο, η σειρά εντυπωσιάζει με το μυστήριο και τα αναπάντητα ερωτήματα που θέτει καθώς και με τις gore σκηνές της (έχει την καλύτερη σκηνή μεταμόρφωσης ανθρώπου σε λύκο από την εποχή του πρωτότυπου "Ουρλιαχτού"), αλλά δεν παύει να έχει και προβλήματα. Το μυστήριο παρατραβάει σε μήκος, απαντήσεις δεν δίνονται με αποτέλεσμα να έχεις την αίσθηση πως κάποια επεισόδια σέρνονται. Είναι υπνωτιστικό, αλλά χρειάζεται ενέσεις αδρεναλίνης για να γίνει εθιστικό. Πάντως, έχει πλάκα να βλέπεις τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ, αδερφό τού Αλεξάντερ στο True Blood, να κάνει επίσης τον βρυκόλακα. 

Ο δεύτερος κύκλος ήταν πιο δυνατός από τον πρώτο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της ιστορίας, αφού κάτι παραπάνω μάθαμε για το τι τελικά συμβαίνει. Σειρά τρόμου που σέβεται τον εαυτό της καθώς απευθύνεται αυστηρά σε ενήλικες και δεν κάνει εκπτώσεις σε "ακατάλληλες" σκηνές, πιστεύει σε αυτά που έχει να πει, έχει μια ιστορία να αφηγηθεί και το κάνει καλά. Όμως, πάσχει από έναν σεναριακό αυτισμό που δεν της επιτρέπει να κάνει την υπέρβαση και να ξεφύγει από τον μικρόκοσμό της. Ο τρίτος κύκλος που θα ολοκλήρωνε τη σειρά, μολονότι προαποφασισμένα ως ο τελευταίος, δεν κάνει το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και υστερεί σε κορύφωση. Κατά τα άλλα, η σειρά είναι σκάλες ανώτερη από το μέσο όρο ταινιών τρόμου που έχουμε δει στον κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)