Είσαι στην ΕΟΚ, μάθε για την ΕΟΚ (1981)



Κωμωδία της Greka Film, σε σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα, με τους Σταύρο Παράβα, Χρόνη Εξαρχάκο, Νίκο Τσούκα, Γιάννη Βογιατζή, Καίτη Παπανίκα, Στάθη Ψάλτη, Έλενα Ναθαναήλ. 

Οι αντιδράσεις του μικρόκοσμου ενός χωριού της Αττικής, την περίοδο που η Ελλάδα είχε μπει στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. 

Επιθεωρησιακής (και μάλιστα κακής) αισθητικής η αντίληψη του σεναρίου, συγκεντρώνει όλα τα κλισέ με τα οποία γινόταν πλάκα την εποχή εκείνη σχετικά με την είσοδό μας στην ΕΟΚ, χαϊδεύοντας τα αυτιά μιας μερίδας κόσμου που δεν είχε καμία αντίρρηση να διατηρηθεί η επαρχιώτικη νοοτροπία που κυριαρχούσε τότε στη χώρα. Η ειρωνεία είναι πως μέσα στα χρόνια, πολλά από τα αστεία της εποχής βγήκαν αληθινά, αλλά τίποτα δεν μπορεί να περισώσει την αξία του φιλμ από τις χοντράδες και τα ευτελή αστεία που κυριαρχούν.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)