Man of La Mancha (1972)




Ελληνικός τίτλος: Δον Κιχώτης, ο άνθρωπος από την Μάντσα

Μιούζικαλ της United Artists, παραγωγή του Ντίνο Ντε Λαουρέντις, σε σκηνοθεσία Άρθουρ Χίλλερ, με τους Πήτερ Ο' Τουλ, Σοφία Λόρεν, Τζέημς Κόκο. 

Μεταφορά στο σινεμά του ομότιτλου θεατρικού, το οποίο εμφανώς βασίζεται στο γνωστό μυθιστόρημα. Εδώ το εύρημα είναι πως ο Θερβάντες έχει συλληφθεί και κρατείται στις φυλακές της Ιεράς Εξέτασης και όσο περιμένει τη δίκη του στήνει ένα αυτοσχέδιο θεατρικό (τον Δον Κιχώτη) με τους συγκρατούμενούς του. 

Οφείλω να ομολογήσω πως ουδέποτε με είχε αγγίξει η ιστορία του Δον Κιχώτη, οπότε παρακολούθησα την ταινία με επιφύλαξη. Το τεράστιο ατού της είναι ο Πήτερ Ο' Τουλ ο οποίος στο διπλό ρόλο του Θερβάντες και του ήρωά του που κυνηγούσε ανεμόμυλους είναι εξαιρετικός. Από εκεί και μετά, έχουμε μια πανέμορφη Σοφία Λόρεν, σχηματικές ερμηνείες (που έχουν να κάνουν και με το ύφος της εποχής) και κάποια εξαιρετικά μουσικά νούμερα, όπως το Man of La Mancha και το Dream the impossible dream.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)