Rock of Ages (2012)


Ελληνικός τίτλος: Ροκ για πάντα

Μιούζικαλ των New Line/Warner, σε σκηνοθεσία Άνταμ Σάνκμαν, με τους Τζουλιάν Χιου, Ντιέγκο Μπονέτα, Ράσσελ Μπραντ, Πωλ Τζιαμάττι, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Άλεκ Μπώλντουιν, Τομ Κρουζ. 

Η ένδεια στα σενάρια και στις ιδέες δεν έχει χτυπήσει μόνο το σινεμά αλλά και το θέατρο. Έτσι, μετά την επιτυχία του "Μάμα Μία" που στηρίχθηκε σε τραγούδια των Abba, ακολούθησε μία σειρά από νέα μιούζικαλ στα θέατρα του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης που είχαν ως μουσική επένδυση γνωστά τραγούδια και όχι πρωτότυπο υλικό. Το Rock of Ages ακολούθησε αυτή την πεπατημένη στο Μπρόντγουέυκαι αφηγείται την ιστορία ενός φανταστικού ροκ κλαμπ στο Λος Άντζελες όπου εμφανίζονταν μεγάλα συγκροτήματα της δεκαετίας του '80. Φυσικά, κορμό της υπόθεσης αποτελεί η άφιξη μιας κοπέλας από την επαρχία που έρχεται στο Λ.Α. για να κάνει καριέρα, αλλά γνωρίζει το μεγάλο έρωτα κ.λπ. κ.λπ. 

Η παράσταση είχε στηθεί επάνω σε μια σειρά από ροκ επιτυχίες των '80s, εξασφαλίζοντας εύκολη αναγνωρισιμότητα στη μουσική της. Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού και ουδόλως κάνει την έκπληξη (πώς θα μπορούσε άλλωστε;), ευτυχεί, όμως στο καστ, από τον πιτσιρικά Ντιέγκο Μπονέτα στο ρόλο του ονειροπόλου νέου που θέλει να γίνει ροκ σταρ, έως τον Τομ Κρουζ σε έναν από τους καλύτερους ρόλους του. Κατά τα άλλα, όλα τα κλισέ είναι εδώ, μαζί με το αναμενόμενο χάππυ εντ και τον Ράσσελ Μπραντ που κάνει ακόμη μία φορά τα δικά του, επαναλαμβάνοντας όλους τους ρόλους που έχει παίξει στο παρελθόν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)