Astérix & Obélix: Au service de sa Majesté (2012) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Αστερίξ + Οβελίξ στη Βρετανία

Κωμωδία της Fidelité, σε σκηνοθεσία του Λωράν Τιράρ, με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εντουάρ Μπερ, Γκιγιώμ Γκαγέν, Βενσάν Λακόστ, Βαλερί Λεμερσιέ, Φαμπρίς Λυκινί, Κατρίν Ντενέβ, Νταννύ Μπουν. 

Μεταφορά στο σινεμά του κλασσικού και υπερ-αγαπημένου κόμικ "Ο Αστερίξ στη χώρα των Βρετανών" ψιλομπλεγμένου με το τεύχος "Ο Αστερίξ και οι Νορμανδοί". Όταν ο Ιούλιος Καίσαρας προχωρά στην κατάκτηση της Βρετανίας, ένα μικρό βρετανικό χωριό αντιστέκεται με ζήλο στον κατακτητή. Η βασίλισσα (έχει πλάκα στις πρώτες σκηνές η Κατρίν Ντενέβ, μετά βαριέται) εγκρίνει το ταξίδι του Ωραιοθώραξ στη Γαλατία για να ζητήσει τη βοήθεια του Αστερίξ και να φέρει μαζί του το μαγικό φίλτρο που θα τους κάνει ανίκητους. 

Ο Οβελίξ του Ντεπαρντιέ είναι όλα τα λεφτά, ο Αστερίξ του Μπαέρ είναι υποτονικός, ενώ η πλάκα που γίνεται στους Βρετανούς από τη μεριά των Γαλατών είναι εξαιρετική. Κρίμα που δεν αφοσιώθηκαν ολοκληρωτικά στη μία περιπέτεια και την ανακάτεψαν και με τους Νορμανδούς, κάτι που που δεν προσφέρει ουσιαστικά τίποτα περισσότερο. Αν η μουσική δεν ήταν εκτός τόπου και χρόνου και αν είχαν προσεχθεί κάποιες λεπτομέρειες ακόμη, θα ήταν ο καλύτερος κινηματογραφικός Αστερίξ μέχρι στιγμής (εξακολουθώ βλέπετε να θεωρώ κορυφαία την "Κλεοπάτρα").

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)