Side effects (2013)


Ελληνικός τίτλος: Παρενέργειες

Θρίλερ της Flimnation, σε σκηνοθεσία Στήβεν Σόντερμπεργκ, με τους Τζουντ Λω, Ρούνυ Μάρα, Κάθριν Ζήτα-Τζόουνς, Τσάννινγk Τέιτουμ. 

Ένας ψυχίατρος αναλαμβάνει μια κοπέλα που πάσχει από κατάθλιψη, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της. Ο άντρας της ό,τι έχει βγει από τη φυλακή όπου έμεινε 4 χρόνια για παράνομη ανταλλαγή πληροφοριών του Χρηματιστηρίου και ετοιμάζεται να ξαναστήσει τη ζωή του, μακριά όμως από τη Νέα Υόρκη, όπου εκείνη έχει εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια. Ο ψυχίατρός της συμβουλεύεται μία συνάδελφό του που την είχε αναλάβει πριν από χρόνια και της γράφει ένα πολυδιαφημισμένο αντικαταθλιπτικό του οποίου οι παρενέργειες, όμως, είναι καταστροφικές. 

Αποστασιοποιημένα κινηματογραφημένη και με συμπαγείς ερμηνείες, η ταινία ξεκινά ως κοινωνικό δράμα, για να εξελιχθεί σε καταγραφή των παρασκηνίων της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά εκεί που θεωρείς ότι έχεις καταλάβει πού το πάει, έχει μια αναπάντεχη τροπή που το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον και απρόσμενο. Από αυτά τα ήσυχα έργα που σε συνεπαίρνουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)