Mud (2012)


Ελληνικός τίτλος: Ένα καλοκαίρι

Δραματική ταινία των Everest/Filmnation, σε σκηνοθεσία Τζεφ Νίκολς, με τους Μάθιου ΜακΚόννωχυ, Ρηζ Γουίδερσπουν, Τάυ Σέρινταν, Τζέηκομπ Λόφλαντ, Σαμ Σέππαρντ, Σάρα Πώλσον, Μάικλ Σάννον. 

Δυο νεαρά παιδιά ανακαλύπτουν τυχαία έναν καταζητούμενο δολοφόνο που προσπαθεί να ξεφύγει από τη χώρα μαζί με τον έρωτα της ζωής του και αποφασίζουν να τον βοηθήσουν. 

Διαμαντάκι που αποδεικνύει πόσο εύκολα μπορεί να γυριστεί μια καλή ταινία, όταν έχεις στα χέρια σου ένα στιβαρό σενάριο και μια χούφτα καλών ηθοποιών. Μια ταινία που σε κερδίζει αργά, αλλά σταθερά, καθώς χτίζει τη σχέση εμπιστοσύνης της με το θεατή σε αληθινό χρόνο με τον φυγά που χτίζει τη σχέση εμπιστοσύνης του με τα δυο παιδιά που τον βοηθούν. Εξαιρετική φωτογραφία, παραβολές για τον χαμένο παράδεισο, το φίδι ως σύμβολο του κακού και τις γυναίκες να αποτελούν τις υπαίτιες για την πτώση των ανδρών. Ο Μάθιου ΜακΚόννωχυ δείχνει εξαιρετικό ταλέντο στην επιλογή ταινιών που αναδεικνύουν το ώριμο, πλέον, φυζίκ του και τη σοβαρή του ερμηνεία, μακριά από μπλοκμπαστεριές και εύκολες λύσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)