To Rome with love (2012)


Ελληνικός τίτλος: Στη Ρώμη με αγάπη

Κομεντί του Γούντυ Άλλεν, γυρισμένη για λογαριασμό της Medusa, με τον ίδιο και τους Πηνέλοπε Κρουζ, Άλεκ Μπώλντουιν, Ρομπέρτο Μπενίνι, Τζέσσι Άιζενμπεργκ, Φλάβιο Παρέντι, Έλλεν Πέιτζ. 

Αυτή τη φορά, ο Γούντυ Άλλεν επισκέπτεται τη Ρώμη για να μας χαρίσει τέσσερις παράλληλες ιστορίες που διαδραματίζονται στην Αιώνια Πόλη. Ίσως από τις πιο άνισες ταινίες του, ακριβώς λόγω των άνισων ιστοριών που αφηγείται και μιας κάποιας αμηχανίας στο σενάριο που οδηγεί σε άσκοπους χαρακτήρες και αφηγήσεις (η ιστορία του Μπενίνι, για παράδειγμα, που θέλει να σατιρίσει τα ΜΜΕ μάλλον δεν έχει καμία θέση στην ταινία). 

Ο Άλλεν στέκει απέναντι στην ομορφιά της Ρώμης ως τουρίστας και ο ίδιος, θεατής των γεγονότων και θεατής των σπονδυλωτών κομεντί που το ιταλικό σινεμά έβγαζε με επιτυχία στα χρόνια του '60. Κι αυτή την αίσθηση προσπαθεί να μεταφέρει κι ο ίδιος στην ταινία του, χωρίς το βάθος του "Μεσάνυχτα στο Παρίσι", περισσότερο αποτίοντας φόρο τιμής στο συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος, χωρίς να θέλει επουδενί να το αναγεννήσει ή να το ενστερνιστεί. Απόδειξη πως οι ιστορίες των Αμερικανών που επισκέπτονται τη Ρώμη είναι πολύ καλύτερες από αυτές των με ήρωες Ιταλούς, οι οποίοι βγαίνουν περισσότερο καρικατούρες, παρά ολοκληρωμένοι χαρακτήρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)