Arsène Lupin (2004)


Ελληνικός τίτλος: Αρσέν Λουπέν

Περιπέτεια φαντασίας των TF1/M6, σε σκηνοθεσία Ζαν-Πωλ Σαλομέ, με τους Ρομαίν Ντυρί, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Εύα Γκρην, Πασκάλ Γρεγκορύ. 

Ελαφρώς (όσο πατάει η γάτα) βασισμένη στο βιβλίο του Μωρίς Λεμπλάν "Η κόμησσα του Καλιόστρο", η ταινία αφηγείται την ιστορία του διαβόητου κλέφτη Αρσέν Λουπέν, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και το 1913. Και ειλικρινά, το κάνει με κέφι. 

Οκ, δεν έχω διαβάσει το μυθιστόρημα, δεν ξέρω πόσο ελευθεριάζουσα ήταν η διασκευή του (υποψιάζομαι πως του πέταξαν τα μάτια έξω), αλλά έχει τόσο κέφι η ταινία και είναι τόσο διασκεδαστική που δεν σε απασχολεί τίποτα από τα παραπάνω. Μεγάλη παραγωγή, πολλά λεφτά, ο Ρομαίν Ντυρί είναι απόλαυση, η Κρίστιν Σκοτ Τόμας απειλητική, σκοτεινή και σαγηνευτική, όλο το φιλμ έχει αισθητική Κλασσικού Εικονογραφημένου αλλά δεν μπορώ να φανταστώ και κάποια άλλη προσέγγιση. Έχει χιούμορ, είναι και αγριούλα φορές-φορές, έχει τις εκπλήξεις της, τα κυνηγητά της, τις μεταμορφώσεις της, την εξαιρετική φωτογραφία της (τόσο την πραγματική όσο και την εικονική) και όλα δείχνουν να δουλεύουν ρολόι. Λίγο κυνήγι θησαυρού, λίγο Κώδικας ΝταΒίντσι, λίγο Κυνηγώντας το Πράσινο Διαμάντι και έδεσε το γλυκό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)