Εύα (1953) (A/M)


Δραματική ταινία της Κομίνης Φιλμς, σε σκηνοθεσία Μαρίας Πλυτά (που υπογράφει ως Μαρία Πλυτά-Χατζηνάκου), με τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Μάνο Κατράκη, Νίνα Σγουρίδου, Αλίκη Γεωργούλη, Ντίνο Ηλιόπουλο.

Η Εύα, σύζυγος ενός μεγαλύτερού της και ευκατάστατου άντρα, νιώθει φυλακισμένη στο νησί όπου περνά τις ημέρες της μόνη, πλην του Σαββατοκύριακου, όταν ο άντρας της έρχεται από τη δουλειά του στην Αθήνα. Μια μέρα, γνωρίζει τυχαία τον νεαρό Αντίνοο που παραθερίζει στο νησί και τον ερωτεύεται τρελά.

Σινεμά που μιλά για καταραμένες σχέσεις με μια δυναμική υπόθεση, μια πανέμορφη πρωταγωνίστρια, αλλά και με τρομακτικά τεχνικά προβλήματα, όπως και σεναριακά κενά. Η Μαρία Πλυτά προφανώς έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει τα άσωστα, αλλά η φτώχεια της παραγωγής μάλλον την εμπόδισε. Είμαι σίγουρος πως η ίδια ταινία σε ένα άλλο στούντιο θα είχε ευτυχήσει περισσότερο. Παρ' όλα αυτά, οι προθέσεις παραμένουν σοβαρές και η γοητεία του παρελθόντος τής δίνει πόντους.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)