Manon (2007)


Μαγνητοσκόπηση από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Αυστρίας ORF της παράστασης που ανέβηκε στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, με τους Άννα Νετρέμπκο, Ρομπέρτο Αλάνια, Άντριαν Έροντ, Αιν Άνγκερ. 

Η κωμική όπερα του Ζυλ Μασνέ σε μια αξιοπρεπή παραγωγή, με δύο πολύ μεγάλα ονόματα του λυρικού θεάτρου στη βασική διανομή, αλλά σε μια παράσταση κατώτερη των προσδοκιών. Μια σκηνοθεσία αναποφάσιστη ανάμεσα στη σάτιρα, την παρωδία και το μελόδραμα, σε μια σκηνή σκοτεινή που έκανε τους πρωταγωνιστές να ασφυκτιούν, ακόμη και στα γκρο πλαν της τηλεοπτικής μετάδοσης. Οι δύο ερμηνευτές κύρους είχαν πάρει το εγχείρημα στις πλάτες τους (στις φωνές τους για την ακρίβεια), αλλά υποκριτικά μόνο το αστέρι της Νετρέμπκο έλαμπε (κι αυτό από ένστικτο και έμφυτο ταλέντο), ενώ ο Ρομπέρτο Αλάνια στεκόταν αμήχανος, ερμηνεύοντας υπερβολικά, χαμένος κι αυτός στη σκηνοθετική αβεβαιότητα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις μουσικές ταινίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ. Για περισσότερες μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)