The maze runner (2014)


Ελληνικός τίτλος: Ο λαβύρινθος

Περιπέτεια φαντασίας της Fox, σε σκηνοθεσία Γουές Μπωλ, με τους Ντύλαν Ο'Μπράιεν, Άμιλ Αμήν, Κι Χονγκ Λη, Μπλέηκ Κούπερ, Τόμας Μπρόντι-Σάνγκστερ, Γουίλ Πούλτερ, Κάγια Σκοντελάριο. 

Ένας νεαρός ξυπνάει μέσα σε έναν ανελκυστήρα που τον μεταφέρει σε μια κοιλάδα που κατοικείται από αγόρια που, όπως, αυτός, δεν θυμούνται το παρελθόν τους ούτε πώς βρέθηκαν εκεί. Την κοιλάδα περιστοιχίζει ένας αχανής λαβύρινθος που μόνο κάποιοι επίλεκτοι νέοι, οι Δρομείς, έχουν καταφέρει να ανιχνεύσουν. 

Ξεκινάει δυναμικά, η ιστορία του είναι αναμφισβήτητα πρωτότυπη, αλλά χάνεται γρήγορα σε μια ατμόσφαιρα νεανικής αφέλειας για να τσιμπήσουμε κοινό μικρών ηλικιών. Πάντως, έχει τη δράση του και παρακολουθείται με ενδιαφέρον, ηλεκτρίζοντας το κοινό και δημιουργώντας μια κάπως ζοφερή ατμόσφαιρα, υποβοηθούμενο από τους εξαιρετικούς και υποβλητικούς ήχους. Ακολουθώντας, βέβαια, τη μόδα της εποχής, τελειώνει απότομα εν αναμονή της επόμενης ταινίας, όπως θέλει η τάση προσφάτως στα κινηματογραφικά σήριαλ. Μόνο το To Be Continued έλειπε πριν τους τίτλους τέλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)