Spy (2015)


Κωμική περιπέτεια της Fox, σε σκηνοθεσία Πωλ Φιγκ, με τους Μελίσσα ΜακΚάρθυ, Τζουντ Λω, Τζέησον Στέηθαμ, Τζέσσικα Τσάφιν, Μιράντα Χαρτ, Μορένα Μπακαρίν. 

Όταν ο υπερ-κατάσκοπος που καθοδηγεί από τα κεντρικά σκοτώνεται σε μια αποστολή, η ασήμαντη αναλύτρια της CIA αναλαμβάνει δράση για να συλληφθούν οι δολοφόνοι του. Μετά το Kingsman, άλλη μια ταινία εκμεταλλεύεται από την κωμική του πλευρά όλο το hype των ταινιών Μποντ, με ένα εντυπωσιακό καστ πολλών αστέρων. 

Εκεί, όμως που το Kingsman τα κατάφερε εξαιρετικά, το Spy αποτυγχάνει, ακριβώς λόγω της πρωταγωνίστριάς του. Βλέπετε, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν πήραν τους ηθοποιούς για να εξυπηρετήσουν την ιστορία, αλλά πήραν μια ιστορία για να εξυπηρετήσει την Μελίσσα ΜακΚάρθυ, η οποία μπορεί να έχει πλάκα μεν, αλλά έχει καταντήσει βαρετό να παίζει τον ίδιο ρόλο ξανά και ξανά και ξανά σε όλες τις ταινίες και να τις καπελώνει με την  παρουσία της και τη μανιέρα της. Πέραν αυτού, η παρουσία του Τζέησον Στέηθαμ που ουσιαστικά σκοπεύει να αυτοαναιρεθεί, χάνει την ευκαιρία να γίνει κάτι και καταντά ρεντίκολο του εαυτού του, ενώ ακόμη αναζητείται η κομμώτρια (ή ο κομμωτής) του Τζουντ Λω. Έχει την πλάκα του, αλλά εκεί τελειώνουν όλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)