Le magasin des suicides (2012)


Ελληνικός τίτλος: Μπουτίκ για αυτόχειρες

Ταινία κινουμένων σχεδίων, αυστηρά για ενήλικες, του Πατρίς Λεκόντ, με τις φωνές των Μπερνάρ Αλάν, Ιζαμπέλ Σπαντ, Κέησυ Μοτέ Κλάιν, Ιζαμπέλ Τζιαμί, Λωράν Ζαντρόν. 

Σε ένα Παρίσι του μέλλοντος, όλο γκρίζο, με τσιμεντένιους ουρανοξύστες, καυσαέριο και δρόμους γεμάτους αυτοκίνητα, οι κάτοικοι πάσχουν όλοι από κατάθλιψη, με αποτέλεσμα να σημειώνεται μια αυτοκτονία κάθε 40 λεπτά. Με σαφή απαγόρευση από την αστυνομία των αυτοκτονιών σε δημόσιο χώρο, το μαγαζί της οικογένειας Τυβάς κάνει πιένες. Η μπουτίκ για αυτόχειρες που έχουν προσφέρει τις καλύτερες λύσεις για αυτοκτονία στους πελάτες τους, με μια τεράστια γκάμα προϊόντων και ένα ευρύτατο φάσμα τιμών. Όλα, όμως αλλάζουν, όταν γεννιέται το νεότερο μέλος της οικογένειας, ο μικρός Αλάν, ο οποίος γελάει και είναι μόνιμα αισιόδοξος. 

Το βλέπεις και θαυμάζεις την τεχνική αρτιότητα και την υψηλή αισθητική του σκίτσου που δημιουργεί μια ζοφερή ατμόσφαιρα, την ίδια στιγμή που οι διάλογοι και τα τραγούδια μοιάζουν να βγήκαν από το μυαλό του Τιμ Μπάρτον. Μια έξυπνη ιστορία (από το μυθιστόρημα του Ζαν Τεουλέ) στα χέρια του Πατρίς Λεκόντ γίνεται μια ανισόρροπη και προκλητική ταινία που σοκάρει με τον κυνισμό της και το μαύρο χιούμορ της. Αν μόνο η εξέλιξη δεν έμοιαζε τόσο βεβιασμένη και αφελής...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)