Into the woods (2014)


Ελληνικός τίτλος: Τα μυστικά του δάσους

Μιούζικαλ της Disney, σε σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ, με τους Μέρυλ Στρηπ, Έμιλυ Μπλαντ, Άννα Κέντρικ, Κρις Πάιν, Ντάνιελ Χάτλστόουν, Τζώννυ Ντεπ, Τζεημς Κόρντεν. 

Το μιούζικαλ του Στήβεν Σόντχάιμ είναι μια σύγχρονη παραλλαγή των αγαπημένων παραμυθιών των Αδελφών Γκριμ, τα οποία μπλέκουν το ένα με το άλλο και δημιουργούν μια περίεργη και διασκεδαστική ιστορία. 

Όλα τα συστατικά της επιτυχίας είναι εδώ: ένα λαμπρό καστ, μια μεγαλειώδης παραγωγή με την υπογραφή της Disney, και ο σκηνοθέτης επιτυχημένων κινηματογραφικών μιούζικαλ (Σικάγο, Nine). Είναι απορίας άξιον, λοιπόν, που η ταινία δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Ο ρυθμός χωλαίνει, με τα μουσικά νούμερα είτε να απέχουν κατά πολύ μεταξύ τους είτε να πέφτουν το ένα μετά το άλλο, το ύφος της ταινίας μένει αναποφάσιστο ανάμεσα στο λαμπρό μιούζικαλ, το παραμύθι και τη σάτιρα, γεγονός που συμπαρασύρει στην ίδια αναποφασιστικότητα και τις ερμηνείες, ενώ το μέγεθος της παραγωγής και των ψηφιακών εφφέ πέφτει και πλακώνει την ελαφρότητα του μουσικού μέρους, χωρίς να του προσδίδει τη χαριτωμενιά των μουσικών ταινιών με κινούμενα σχέδια, στα οποία η Disney έχει θριαμβεύσει. Δεν λες πως η ταινία δεν είναι καλή, απλά αναλογίζεσαι πόσο καλύτερη θα μπορούσε να είναι και στενοχωριέσαι. Θα μου επιτρέψετε δε, να κάνω ειδική μνεία στον εξαιρετικό υποτιτλισμό στα Ελληνικά από τον Γιώργο Λυκούδη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)