Superman: The movie (1978)


Ελληνικός τίτλος: Σούπερμαν -Η ταινία

Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Warner, σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόννερ, με τους Κρίστοφερ Ρηβ, Μάργκο Κίντερ, Μάρλον Μπράντο, Τζην Χάκμαν, Νεντ Μπήτυ, Βάλερι Πέρριν. 

Χριστούγεννα του 1978 και η πρώτη σοβαρή κινηματογραφική αφήγηση του υπερ-ήρωα από τον πλανήτη Κρύπτον είναι γεγονός. Ο νεογέννητος Καλ Ελ φυγαδεύεται από τον ετοιμοθάνατο πλανήτη του από όπου φτάνει στη Γη για να τον αναθρέψουν δυο αγρότες στο Σμώλβιλ του Κάνσας. Μερικά χρόνια αργότερα, και έχοντας πλήρη συνείδηση της ταυτότητάς του, ο Καλ Ελ μετακομίζει στη Μητρόπολη, όπου ως δημοσιογράφος Κλαρκ Κεντ εργάζεται στον Ημερήσιο Πλανήτη στο πλευρό της Λόις Λέην, ενώ ως Σούπερμαν πολεμά για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τον αμερικανικό τρόπο ζωής. 

Ήταν η πρώτη φορά που κόμικ ήρωας μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε μια ταινία υπερ-παραγωγή και με λαμπρό καστ και το κατορθώνει με επιτυχία. Αρκετά ενήλικο και την ίδια ώρα με πολύ χιούμορ και κόμικ αισθητική, χωρίς να γίνεται σαχλό, το φιλμ σάρωσε στα ταμεία και άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο για τους υπερ-ήρωες στον κινηματογράφο. Εξαιρετική η επιλογή του αδικοχαμένου Κρίστοφερ Ρηβ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ο Τζην Χάκμαν δίνει για πρώτη φορά σάρκα και οστά στον αρχι-κακό Λεξ Λούθορ. Επικό το μουσικό θέμα του Τζων Γουίλλιαμς, πέρασε στην ιστορία.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα από σειρές και ταινίες που βασίζονται σε κόμικς θα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)