Poulet aux prunes (2011)


Ελληνικός τίτλος: Κοτόπουλο με δαμάσκηνα

Δραματική κομεντί της Celluloid Dreams, σε σκηνοθεσία Μαρζάν Σατραπί και Βενσάν Παροννώ, με τον Ματιέ Αμαλρίκ και τους Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Κιάρα Μαστρογιάννι, Εντουάρ Μπερ, Μαρία ντε Μεντέιρος, Γκολσιφτέ Φαραχανί, Ερίκ Καραβακά, Ζαμέλ Ντεμπούζ. 

Στην Τεχεράνη των '50s, όταν καταστρέφεται το αγαπημένο του βιολί, ο διάσημος βιολονίστας Νασσέρ Αλί Χαν προσπαθεί να βρει ένα εφάμιλλο για να το αντικαταστήσει. Όταν, όμως, συνειδητοποιεί πως μαζί με το βιολί ράγισε και η ζωή του, αποφασίζει να πεθάνει. 

Βασισμένη σε άλλο ένα κόμικ της Μαρζάν Σατραπί, δημιουργού του Persepolis, η ταινία είναι ένα ποίημα εικόνων και συναισθημάτων, βγαλμένη μέσα από ένα παραμύθι, δίνοντας την αίσθηση ταινίας κινουμένων σχεδίων, την ίδια στιγμή που ο σουρεαλιστικός ρεαλισμός της είναι μαχαίρι στην καρδιά. Κάθε πλάνο και ένας πίνακας, κάθε σκηνή και ολοκληρωμένη ταινία, κάθε κεφάλαιο και ένα ανυπολόγιστης αξίας κομμάτι στο παζλ της ζωής ενός ανθρώπου που στήριξε τη ζωή του στην αγάπη για να πεθάνει τελικά από έρωτα. Αριστούργημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)