Superman and the Mole-Men (1951) (A/M)


Ελληνικός τίτλος: Ο Υπεράνθρωπος

Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Lippert, σε σκηνοθεσία Λη Σόλεμ, με τους Τζωρτζ Ρηβς, Φύλλις Κόουτς, Τζεφ Κόρεϋ, Γουώλτερ Ρηντ. 

Ο Κλαρκ Κεντ και η Λόις Λέην, απεσταλμένοι δημοσιογράφοι του Ημερήσιου Πλανήτη, ταξιδεύουν από τη Μητρόπολη σε μια μικρή επαρχιακή πόλη όπου βρίσκεται η βαθύτερη πετρελαιοπηγή στον κόσμο, με βάθος που φτάνει τα 10 χλμ. Όμως, λίγο προτού φτάσουν εκεί, η εταιρεία αποφασίζει να την κλείσει για λόγους που χαρακτηρίζει αυστηρά εμπιστευτικούς. 

Ο τηλεοπτικός Σούπερμαν Τζωρτζ Ρηβς και η Φύλλις Κόουτς, Λόις Λέην στα 26 από τα 104 επεισόδια της σειράς, μεταφέρουν τις περιπέτειες του Σούπερμαν για πρώτη (και τελευταία φορά πριν τη σύγχρονη εκδοχή του 1978) στον κινηματογράφο, αλλά με το budget και την αισθητική της τηλεόρασης. Μόνο για ιστορικούς λόγους παρουσιάζει η μόλις 58 λεπτών ταινία το όποιο ενδιαφέρον, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Σούπερμαν πετάει μόλις σε μία σκηνή 4 δευτερολέπτων και το εφφέ είναι σκέτη καταστροφή.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές που βασίζονται σε κόμικ, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)