Chappie (2015)


Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας της Columbia, σε σκηνοθεσία Νηλ Μπλόμκαμπ, με τους Χιου Τζάκμαν, Ντεβ Πατέλ, Σιγκούρνυ Γουήβερ και τη φωνή του Σάρλτο Κόπλεϋ. 

Στο Γιοχάνεσμπουργκ ενός όχι τόσο μακρινού μέλλοντος, η τάξη επιβάλλεται από ανδροειδή που συνεργάζονται επιτυχώς με την αστυνομία, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση της εγκληματικότητας. Την ίδια στιγμή, στην εταιρεία που τα κατασκευάζει, ο δημιουργός τους πειραματίζεται με ένα νέο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, ενώ ένας συνάδελφός του προσπαθεί να προωθήσει το δικό του ρομποτικό μοντέλο καταστολής. 

Ο Robocop συναντά το A.I. σε μια άνιση ταινία από τον ταλαντούχο δημιουργό των District 9 και Elysium. H διαφορά, όμως, είναι πως ο Μπλόμκαμπ δεν είναι Σπήλμπεργκ και εμφανώς αδυνατεί να χειριστεί το συγκινησιακό μέρος της ταινίας με το ρομπότ-μωρό και τους εγκληματίες που το "μεγαλώνουν", με αποτέλεσμα να γίνεται αστείο και αμήχανο. Την ίδια στιγμή, οι σκηνές δράσης είναι βίαιες και εντελώς κόντρα στο υπόλοιπο κλίμα, οπότε άντε να βρεις κοινό να το προωθήσεις. Οι δε ερμηνείες παίζουν στα όρια της καρικατούρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)