Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας (1972)


Μουσική κωμωδία της Finos Film, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Σταύρο Παράβα, Μπέτυ Αρβανίτη, Χρόνη Εξαρχάκο, Κατερίνα Γιουλάκη, Νόρα Βαλσάμη, Μαρία Ιωαννίδου, Λευτέρη Βουρνά, Χρήστο Νομικό. 

Ένας ιδιοκτήτης καφενείου σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας είναι τρελά ερωτευμένος με την ξεπεσμένη οικονομικά αριστοκράτισσα γειτόνισά του, η οποία όμως δεν του δίνει την παραμικρή σημασία, καθώς επιμένει να ζει σε φαντασιώσεις πλούτου και μεγαλείων. 

Μια μεγάλη θεατρική επιτυχία του Δαλιανίδη μεταφέρεται από τον ίδιο στη μεγάλη οθόνη, σε μια πλούσια παραγωγή που δεν ξεφεύγει όμως από τα όρια της καλοστημένης σάχλας. Μπορεί στο σανίδι οι γκριμάτσες και τα κόλπα του Παράβα να είχαν αξία, στα γκρο πλαν της ταινίας, όμως, είναι υπερβολικά. Η αλλαγή της πρωταγωνίστριας από το θέατρο (Μαίρη Χρονοπούλου) στο σινεμά (Μπέτυ Αρβανίτη) στέρησε από την ταινία πολλά από τα τραγούδια της (η Μπέτυ Αρβανίτη δεν είχε φωνή, γεγονός που επισημοποιείται και από τα φάλτσα στο ένα και μοναδικό τραγούδι που ερμηνεύει στο φινάλε), τα χορευτικά ψιλοχαντακώνονται και μοιάζουν άχρηστα στη ροή του φιλμ, ενώ το μόνο που απομένει από το εντυπωσιακό θεατρικό μιούζικαλ είναι το πλούσιο και μεγάλο σκηνικό ολόκληρης της γειτονιάς που είχε στα στηθεί στα υπερσύγχρονα, για την εποχή, στούντιο της Finos στα Σπάτα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)