Endless Love (2014)


Ελληνικός τίτλος: Ατέλειωτη αγάπη

Αισθηματική ταινία της Universal, σε σκηνοθεσία Σάνα Φέστε, με τους Άλεξ Παίτυφερ, Γκαμπριέλλα Γουάιλντ, Μπρους Γκρήνγουντ, Τζόλυ Ρίτσαρντσον, Ρόμπερτ Πάτρικ. 

Η σχέση μιας πλούσιας κοπέλας που μόλις τελείωσε το λύκειο με έναν φτωχό, ολίγον βίαιο αλλά κούκλο συμμαθητή της, προκαλεί την αντίδραση του αυστηρού πατέρα της, ο οποίος ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το χαμό του άλλου του γιου από καρκίνο. 

Ναι, είναι κατά κάποιον τρόπο επανάληψη της ταινίας  του 1981 του Φράνκο Τζεφιρέλι, αλλά δεν το λες και remake διότι ουδεμία σχέση έχουν. Στην ουσία, το νέο πόνημα βασίζεται και αυτό στο βιβλίο του Σκοτ Σπένσερ που είχε βασιστεί και η πρώτη ταινία, αλλά οι συγκρίσεις τελειώνουν εδώ. Περίμενα μέχρι το τέλος να ακούσω μια ενδεχόμενη επανεκτέλεση του τόσο διάσημου και αγαπημένου τραγουδιού, αλλά ούτε αυτό συμβαίνει. Τι είναι αυτό που συμβαίνει; Μια συμβατική και σεμνότυφη εξιστόρηση μιας συμβατικής αισθηματικής ιστορίας, υπερβολικά ρομαντικής και μεγαλόστομης, αλλά ταυτόχρονα ολοκληρωτικά ανέραστης. Ο Άλεξ Παίτυφερ και η Γκαμπριέλλα Γουάιλντ είναι πανέμορφοι μεν, αλλά απόμακροι δε, ο εκμοντερνισμός της ιστορίας δεν πείθει, καθώς το βιβλίο είναι γραμμένο προ κινητών και facebook, οπότε η έλλειψή τους στην αφήγηση είναι εμφανής, ενώ η ταινία ξεχνιέται καμιά ώρα αφού την έχεις δει και επ' ουδενί δεν αγγίζει την -εξίσου μέτρια- εκδοχή του 1981, η οποία όμως είχε το hype μιας δεκαετίας και έγινε κομμάτι της pop κουλτούρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)