Les espions (1957 (A/M)


Κατασκοπική κωμωδία της Filmsonor, σε σκηνοθεσία Ανρί-Ζωρζ Κλουζό, με τους Κουρντ Γιούγκενς, Πήτερ Ουστίνωφ, Βέρα Κλουζό, Ζαν Μπροσάρ, Σαμ Τζάφφε, Πωλ Κάρπεντερ. 

Ο ιδιοκτήτης μιας ψυχιατρικής κλινικής με οικονομικά προβλήματα δέχεται την πρόταση ενός άγνωστου άντρα να φιλοξενήσει για λίγες ημέρες έναν κατάσκοπο που αναζητούν οι μυστικές υπηρεσίες όλων των μεγάλων δυνάμεων. Άθελά του μπλέκει σε ένα παιχνίδι παραπλάνησης, εξαπάτησης, αγωνίας και καλά κρυμμένων μυστικών, τα οποία αδυνατεί να διαχειριστεί. 

Έχει ρυθμό που παραπέμπει στο κλασσικό μπουλβάρ, ανατροπές και σαρδόνιο μαύρο χιούμορ. Οι χαρακτήρες άρτια παιγμένοι από τους πρωταγωνιστές αποκτούν διάσταση χωρίς να γίνονται καρικατούρες, μέσα στο κλειστοφοβικό περιβάλλον του παρισινού προαστίου, φωτισμένου νωχελικά και καταθλιπτικά. Η μοναξιά των ανθρώπων αυτών, το ασήμαντο της ύπαρξής τους έναντι του μεγάλου σκοπού και ο κίνδυνος για την ίδια τους τη ζωή αντισταθμίζονται από τους ευρηματικούς διαλόγους, την κριτική σάτιρα στα γεγονότα και τις καταστάσεις και την ταχύτατη κινηματογράφηση. Όχι η αναμενόμενη κατασκοπική ταινία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)