Killing Jesus (2015)


Τηλεταινία του National Geographic, σε παραγωγή Ρίντλεϋ Σκοτ μάλιστα, που αφηγείται το βιβλικό δράμα, μέσα από τα μάτια αυτών που πρόδωσαν τον Ιησού και τον οδήγησαν στη σταύρωση. Ή τουλάχιστον, αυτή ήταν η αρχική επιθυμία σεναριογράφων και σκηνοθέτη που όμως δεν ευοδώθηκε. 

Η σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Μενώλ είναι επίπεδη, αδιάφορη και αδυνατεί να αντιμετωπίσει το χαμηλό budget της ταινίας, κάνοντάς την να δείχνει φτωχή. Το δε σενάριο δεν προσθέτει τίποτα περισσότερο στην πλούσια έως τώρα απεικόνιση του Θείου Δράματος στις οθόνες (μικρές και μεγάλες), καθώς ούτε το υπερφυσικό στηρίζει, αλλά ούτε το ρεαλισμό. Η δε αρχική πρόθεση της εξιστόρησης αρχίζει και τελειώνει στον τίτλο, αφού η ιστορία αναλώνεται στα τετριμμένα και δεν ασχολείται στην ουσία της με αυτούς που επιθυμούσαν να βγάλουν τον Ιησού από τη μέση, παρά μόνο επιδερμικά. Το καστ είναι συμπαθές (Ρούφους Σιούελ, Στήβεν Μόγερ, Κέλσυ Γκράμμερ, Έοιν Μάκεν, Τζων-Ράις Ντέηβις, και Χάαζ Σλέιμαν στο ρόλο του Ιησού), αλλά τίποτα δεν σώζει τη φιλόδοξη παραγωγή του δικτύου, που προφανώς θέλει να μπει δυναμικά στη μυθοπλασία, από το να φαντάζει ως φτωχοσυγγενής αντίστοιχων παραγωγών. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)