Billy Elliot the Musical Live (2014)


Είναι η καινούργια μόδα και δεν είναι κακή. Μετά τις παραστάσεις όπερας, τώρα και μιούζικαλ μαγνητοσκοπούνται ζωντανά στο θέατρο όπου παρουσιάζονται για να προβληθούν αργότερα ως special event σε κινηματογράφους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε θεατές που δεν έχουν την οικονομική άνεση ή τη δυνατότητα μετακίνησης να τα παρακολουθήσουν. Έτσι λοιπόν, τον Νοέμβριο του 2014 προβλήθηκε από τη Universal σε επιλεγμένες αίθουσες η παράσταση Billy Elliot, the musical, ένα από τα πλέον επιτυχημένα μιούζικαλ του λονδρέζικου Γουέστ Εντ, που παίζεται εδώ και πολλά χρόνια στο θέατρο Victoria Palace. 

Με μουσική του Έλτον Τζων, η παράσταση είναι διασκευή της ομώνυμης ταινίας, αρκούντως διασκεδαστική μεν, αλλά και ολίγον τυποποιημένη, χωρίς την γκλαμουριά ενός μεγάλου μιούζικαλ (κάτι που άλλωστε δεν το επιτρέπει και η ιστορία της), αλλά και χωρίς την ψυχή και το χιούμορ της ταινίας που εδώ αντικαθίσταται από αστειάκια. Σίγουρα λείπει το μεγάλο χορευτικό νούμερο που θα ήταν σημείο αναφοράς της παράστασης, αλλά στο σύνολό της προσφέρει μια ανάλαφρη ψυχαγωγία επιπέδου. Η μαγνητοσκόπησή της, τώρα, δεν είναι και αυτή χωρίς προβλήματα, αφού της λείπει η σκηνοθετική ματιά που θα την έκανε να ξεχωρίζει από μια απλή ζωντανή μετάδοση, ενώ την ίδια στιγμή χάνει κάποιες στιγμές το μεγαλείο της θεατρικής παραγωγής. Πάντως, εξακολουθεί να είναι μια καλή λύση για όποιον δεν μπορεί να τη δει στο Λονδίνο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)