Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? (2014)



Ελληνικός τίτλος: Θεέ μου, τι σου κάναμε;

Κωμωδία της UGC, σε σκηνοθεσία Φιλίπ ντε Σωβρόν, με τους Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λωμπύ, Αρύ Αμπιτάν, Μεντί Σαντούν, Φρεντερίκ Τσάου, Νουμ Ντιαγουάρα. 

Ένα μεγαλοαστικό αντρόγυνο που ζει στη βίλα του έξω από το Παρίσι, προσπαθεί να αντιμετωπίσει με αξιοπρέπεια και πολιτική ορθότητα το ότι οι τρεις κόρες τους έχουν παντρευτεί έναν Κινέζο, έναν Ισραηλινό και έναν Άραβα αντίστοιχα. Μοναδική τους ελπίδα για έναν καθώς πρέπει καθολικό γάμο είναι η τέταρτη κόρη τους, η οποία τούς επιβεβαιώνει: ο μέλλοντας σύζυγός της είναι καθολικός μεν, μαύρος δε από την Ακτή του Ελεφαντοστού. 

Σπιρτόζικη κωμωδία, τεράστια επιτυχία στο γαλλικό box office, που πραγματεύεται ευφυέστατα το θέμα του ρατσισμού. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι μόνο οι γονείς ρατσιστές, αλλά και οι τρεις γαμπροί, οι οποίοι εξαντλούν όλα τα κλισέ για τις τρεις φυλές τους, εξαπολύοντας διακριτικές προσβολές, αλλά ενώνονται όλοι μαζί όταν μαθαίνουν ότι ο τέταρτος γαμπρός είναι μαύρος. Συμμαζεμένες, εσωτερικές ερμηνείες με πολύ καλό κωμικό χρονισμό, διάλογοι-ξυράφι και αν δεν το πήγαινε σε ένα τόσο εύκολο φινάλε, η ταινία θα ήταν από τις καλύτερες κωμωδίες των τελευταίων ετών. Και τώρα είναι, αλλά χάνεται μέσα στην πολιτική της ορθότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)