The boxtrolls (2014) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Τα τερατοκουτάκια

Παραμύθι κινουμένων σχεδίων της Focus, σε σκηνοθεσία Γράχαμ Άναμπλ και Άντονυ Στάτσι, με τις φωνές των Μπεν Κίνγκσλεϋ, Τζάρεντ Χάρρις, Νικ Φροστ, Άιζακ Χάμπστεντ Ράιτ, Ελλ Φάννινγκ. 

Στην πόλη της Τυρογέφυρας, ο κοκκινοκαπελάς εξολοθρευτής προσπαθεί να εξοντώσει όλα τα τερατοκουτάκια που ζουν κάτω από την πόλη, κατηγορώντας τα άδικα για δολοφονίες ανθρώπων, μόνο και μόνο επειδή επιθυμεί να φορέσει το άσπρο καπέλο των αρχόντων και να μπει στην κλειστή κάστα των δοκιμαστών τυριού. 

Βασισμένη στο βιβλίο "Here be monsters" του Άλαν Σνόου, η ταινία είναι ένα υψηλής αισθητικής παραμύθι που χρησιμοποιεί εκμοντερνισμένη την παλιά τεχνική του stop animation (κούκλες που φωτογραφίζονται καρρέ-καρρέ σε διαφορετικές στάσεις), για να μας ταξιδέψει σε έναν αλλόκοτο κόσμο. Η φωτογραφία, η μουσική και η εξιστόρηση της περιπέτειας του Αυγά και της Γουίνυ-Πόρτερ Παρμεζάνα ξεφεύγουν από τα στάνταρ της μέσης ταινίας κινουμένων σχεδίων, προσανατολίζονται κάπως περισσότερο στο ενήλικο κοινό και αφηγούνται μια ιστορία θάρρους, αυτογνωσίας και ενηλικίωσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)