White House down (2013)


Ελληνικός τίτλος: Λευκός Οίκος -Η πτώση

Περιπέτεια του Ρόλαντ Έμμεριχ γυρισμένη για την Columbia, με τους Τσάννινγκ Τέητουμ, Τζέημι Φοξ, Μάγκι Γκύλενχαλ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Τζόυ Κινγκ, Τζέημς Γουντς. 

Ακροδεξιοί ακτιβιστές, μέλη συνωμοσίας εκ των έσω της αμερικανικής κυβέρνησης, καταλαμβάνουν τον Λευκό Οίκο και ζητούν $400 εκατ. λύτρα για τη ζωή του Προέδρου, των υπουργών αλλά και των τουριστών που κρατούν ομήρους. Ευτυχώς, ανάμεσα στους επισκέπτες βρίσκεται και ένα παληκάρι που είχε πάει για συνέντευξη για μια θέση στις μυστικές υπηρεσίες, και ο οποίος είχε πάρει μαζί του και την 11χρονη κόρη του, που έχει πάθος για την πολιτική. 

Μυρίζει Έμμεριχ από την αρχή μέχρι το τέλος, έχει κάποιες καλές σκηνές δράσης, έχει και ψήγματα χιούμορ (ευτυχώς δεν παίρνει και πολύ τον εαυτό της στα σοβαρά), αλλά από εκεί και μετά μην περιμένετε ούτε χαρακτήρες, ούτε διαλόγους, ούτε τίποτα άλλο πέρα από υπερβολές τραβηγμένες από τα μαλλιά και έναν Πρόεδρο-καρικατούρα να κάνει αστειάκια. Τελικά, σε σύγκριση με το ιδίου περιεχομένου "Ο Όλυμπος έπεσε", χάνει στα σημεία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)