Αυτή η νύχτα μένει (2000)



Δραματική ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον Νίκο Κουρή, την Αθηνά Μαξίμου και τους Ζωή Ναλμπάντη, Θανάση Βισκαδουράκη, Γιώργο Διαλεγμένο, Θάνο Αλεξανδρή, Κώστα Μαρκόπουλο, Γιάννη Ροζάκη. 

Μια φιλόδοξη κοπέλα που θέλει να γίνει τραγουδίστρια, εγκαταλείπει το αγόρι της για να πάει να ξεκινήσει την καριέρα της από τα σκυλάδικα της επαρχίας. Εκείνος, αθεράπευτα ρομαντικός και ερωτευμένος, ξεκινά μια δική του οδύσσεια αναζήτησης στη Βόρεια Ελλάδα, ψάχνοντας να τη βρει και την πείσει να γυρίσει πίσω. 

Ίσως μια από τις τρεις κορυφαίες ταινίες της φιλμογραφίας του Παναγιωτόπουλου, η "Νύχτα" ευλογείται από ένα εξαιρετικό καστ, τους πιο ολοκληρωμένους χαρακτήρες που κάνουν την εμφάνισή τους στο πανί, ακόμη και μέσα από την υπερβολή τους, αλλά και από τις υπέροχες μελωδίες του Σταμάτη Κραουνάκη. Η πρώτη σκηνή σε εκείνο το ψεύτικο σπίτι πάνω από τις γραμμές του Ηλεκτρικού στον Πειραιά, με τη Μαξίμου να τραγουδάει το ομότιτλο τραγούδι, βάζει φωτιά στην οθόνη και σε προετοιμάζει για ένα εξαιρετικό κινηματογραφικό ταξίδι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)