Turandot (2015)


Η γερμανόφωνη ελβετική και η αυστριακή δημόσια τηλεόραση (SRF & ORF αντίστοιχα) μαγνητοσκόπησαν τη μεγαλειώδη παραγωγή της Τουραντό τού Τζιάκομο Πουτσίνι, όπως ανέβηκε στο Φεστιβάλ του Μπρέγκενζ, στην Αυστρία, το καλοκαίρι του 2015. Η παράσταση δόθηκε στο θέατρο Seebühne, με την τεράστια και πλωτή κυριολεκτικά σκηνή του στη λίμνη της Κωνσταντίας, το οποίο θεωρείται ένα από τα εντυπωσιακότερα του κόσμου. 

Ο Μάρκο Αρτούρο Μαρέλλι  εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το τεράστιο μέγεθος της σκηνής για να στήσει μια πραγματική υπερπαραγωγή, επηρεασμένη τόσο από το παραδοσιακό θέατρο και τις γιορτές της Κίνας, όσο και από τις πιο γκροτέσκ αναφορές της βερολινέζικης σκηνής του μεσοπολέμου. Η συμφωνική ορχήστρα της Βιέννης, η φιλαρμονική χορωδία της Πράγας και η χορωδία του φεστιβάλ του Μπρέγκενζ αποδίδουν τις υπέροχες μελωδίες της όπερας του 20ού αιώνα (ημιτελούς μάλιστα, αφού ο Πουτσίνι πέθανε προτού την ολοκληρώσει), ενώ τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν η Μλάντα Κουντολέυ, ο Ρικάρντο Μάσσι και η Γιου Γκουανκούν, ενώ εξαιρετικοί είναι οι Αντρέ Σούεν, Τέυλαν Ράινχαρντ και Κοσμίν Ιφρίμ στους ρόλους των Πινγκ, Πανγκ και Πονγκ αντίστοιχα. Μέσα σε όλο αυτό το μεγαλείο, αν ψάξει κανείς για ελαττώματα, ίσως να ήθελε μια πιο τρελή και απειλητική Τουραντό, αλλά μιλάμε για λεπτομέρειες. Το εννιακάμερο συνεργείο της τηλεοπτικής μετάδοσης σκηνοθέτησε ο Φέλιξ Μπράιζαχ.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)