Δάφνης και Χλόη (1931) (Α/Μ) (βωβό)


Βουκολικό δράμα του Ορέστη Λάσκου, με τον Απόλλωνα Μαρσύα και τη Λουκία Μάλτη. 

Ο αγνός έρωτας δύο νέων που περνάει από σαράντα κύματα, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν το φθόνο, την αντιζηλία και τις κοινωνικές τους διαφορές, 

Τοποθετημένη χρονικά στο πολύ μακρινό παρελθόν και γυρισμένη στη Μυτιλήνη, η ταινία είναι από τις πιο παλιές διασωζόμενες του ελληνικού κινηματογράφου και αναμφισβήτητα από τις πλέον προκλητικές. Παρά τις όποιες σεναριακές αδυναμίες και αφέλειες, δεν παύει να γοητεύει και να αποπνέει έναν ερωτισμό. Ο πρωταγωνιστής Απόλλων Μαρσύας έπαιξε με αυτό το ψευδώνυμο που επέλεξε γι' αυτόν ο σκηνοθέτης Ορέστης Λάσκος, επειδή τα γυμνά (αλλά και η υπόθεση) της ταινίας ήταν πολύ τολμηρά για την εποχή. Στην πραγματικότητα λεγόταν Έντισον Βήχος και μέχρι τα βαθιά του γεράματα είχε γκαλερί με πίνακες επί της Πατησίων, απέναντι από τον Άγιο Λουκά.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)