American Horror Story: Asylum (2012)


Δεύτερος κύκλος, δεύτερη (εντελώς διαφορετική) ιστορία για τη σειρά τρόμου του FX, δημιουργία των Μπραντ Φάλτσουκ και Ράυαν Μέρφυ, με κάποιους από το καστ της πρώτης σαιζόν να επιστρέφουν σε διαφορετικούς ρόλους (Ήβαν Πήτερς, Τζέσσικα Λανγκ, Ζάκαρυ Κουίντο, Φράνσις Κόνρόυ, Ντύλαν ΜακΝτέρμοτ) και κάποιους άλλους να προστίθενται (Σάρα Πώλσον, Τζόζεφ Φάινς, Τζέημς Κρόμγουελ). 

Αυτή τη φορά, η ιστορία διαδραματίζεται σε άσυλο ψυχοπαθών που διευθύνει η εκκλησία, αφήνει τους νεκρούς που στοιχειώνουν τους ζωντανούς και καταπιάνεται με άλλα θέματα, κατά τη γνώμη μου πολλά περισσότερα από όσα μπορούσε να αντέξει ο μύθος: Από Ναζί επιστήμονες και κατά συρροή δολοφόνους, μέχρι δαιμονισμούς και εξωγήινους. Και κάπου εκεί χάθηκε, καθώς ακροβατούσε σε πάρα πολλά διαφορετικά επίπεδα αφήγησης. Η ατμόσφαιρα εξακολουθεί, πάντως, να είναι εφιαλτική, οι ερμηνείες υψηλού επιπέδου και ο μέσος όρος της παραγωγής κατά πολύ καλύτερος από το μέσο κινηματογραφικό θρίλερ.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)