Wish you were here (2012)


Δραματική ταινία της Screen Australia, σε σκηνοθεσία Κίεραν Ντάρσυ-Σμιθ, με τους Τζόελ Έτζερτον, Φελίσιτυ Πράις, Τερέζα Πάλμερ, Άντονυ Σταρρ. 

Δύο ζευγάρια ταξιδεύουν στην Καμπότζη, όπου εξαφανίζεται μυστηριωδώς ο ένας από τους τέσσερις. Κατά την επιστροφή τους στο Σίδνεϋ και με τις έρευνες να έχουν ξεκινήσει από την αστυνομία και το Υπουργείο Εξωτερικών, αυτά που αποκαλύπτονται είναι πολλά περισσότερα από ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. 

Το αυστραλέζικο σινεμά χαράσσει εδώ και χρόνια τη δική του πορεία και θα μπορούσε να πει κανείς χαριτολογώντας πως κάποιες ταινίες του θυμίζουν γαλλικό κινηματογράφο με βαριά αγγλική προφορά. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα δράμα χαρακτήρων, καλοπαιγμένο, αλλά περιορισμένου βεληνεκούς. Απλοί άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με απιστίες, φόβους και απειλές, το συζητούν, κλαίνε, ξεσπάνε, παραδίνονται, με μια κινηματογράφηση ρεαλιστική, χωρίς φανφάρες και κορώνες. Ο Έτζερτον είναι υπέροχη φάτσα (τον έχουμε ξανασυναντήσει στο "Fighter", μαζί με τον Τομ Χάρντυ), αλλά το υπόλοιπο καστ δεν είναι αρκετό -σε συνδυασμό με ένα αμήχανο φινάλε- να συγκρατήσει στο ύψος της τη δραματική κορύφωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)