Parade's End (2012)


Ελληνικός τίτλος: Το τέλος της παρέλασης

Μίνι σειρά 5 επεισοδίων συμπαραγωγής BBC/HBO, σε σκηνοθεσία Σουζάννα Γουάιτ, σενάριο Τομ Στόππαρντ και με πρωταγωνιστές τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρεμπέκα Χωλλ, Αντέλαϊντ Κλέμενς, Μιράντα Ρίτσαρντσον. 

Ένα ερωτικό τρίγωνο στην Αγγλία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ ενός συντηρητικού αριστοκράτη, της ατίθασης και εκμεταλλεύτριας γυναίκας του και μιας νεαρής φιλελεύθερης κοπέλας. 

Ήταν όμως το τρίγωνο BBC-HBO-Τομ Στόππαρντ που δημιούργησε προσδοκίες που δυστυχώς δεν τηρήθηκαν. Παλιομοδίτικο γύρισμα που θυμίζει έντονα τα στουντιακά δράματα του BBC παλαιοτέρων ετών, παραγωγή που δείχνει φτωχή και κυρίως ένα σενάριο (χαρακτηριστικό του ύφους του Στόππαρντ) που ισορροπεί ανάμεσα στο δράμα και τη σάτιρα. Στο χαρτί μπορεί να φαντάζει σπουδαίο, από την άλλη όμως κάνει την κάμερα, τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες να στέκουν αμήχανα απέναντί του, με αποτέλεσμα αποστασιοποιημένες, ψυχρές παρουσίες που δύσκολα προκαλούν τη συμπάθεια του θεατή. Μένει η πανέμορφη παρουσία της Ρεμπέκα Χωλλ και ο υπέροχος Κάμπερμπατς που είναι λες και φοράει διαρκώς μάσκες με διαφορετικές εκφράσεις που ανταποκρίνονται τέλεια στη στιγμή.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)