Savages (2012)


Ελληνικός τίτλος: Αγριότητα

Περιπέτεια της Universal, σε σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν, με τους Άαρον-Ταίυλορ Τζόνσον, Ταίυλορ Κιτς, Μπλέικ Λάιβλυ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Σάλμα Χάγεκ, Τζων Τραβόλτα. 

Δύο έμποροι ναρκωτικών έρχονται αντιμέτωποι με το μεξικάνικο καρτέλ που έχει απαγάγει την κοπέλα τους. Είναι σέξυ, είναι βίαιο, είναι ομοερωτικό, είναι γρήγορο, αλλά έχει έναν σκηνοθέτη που στέκει αμήχανος απέναντι σε όλα αυτά. 

Ο Στόουν της Αγριότητας δεν είναι ο Στόουν των Γεννημένων Δολοφόνων, του λείπει η τρέλα ή η δημιουργική ματιά ενός Ταραντίνο που ενδεχομένως θα είχε κάνει θαύματα με αυτό το υλικό στα χέρια του. Η ταινία κυλάει σαν κλασσικό εικονογραφημένο, με υπερβολική αφήγηση από το χαρακτήρα της Ο (λες και δεν θα τα καταλαβαίναμε αν δεν μας τα έλεγε), δεν εμβαθύνει πουθενά με αποτέλεσμα ορισμένοι χαρακτήρες να βγαίνουν καρικατούρες (η Χάγεκ με τα ζόρια σώζει την ηρωίδα που ερμηνεύει, τη Βασίλισσα του Καρτέλ, κάτι που ο Τραβόλτα δεν επαναλαμβάνει με την ίδια επιτυχία). Το ερωτικό τρίγωνο της ιστορίας περνά ανεκμετάλλευτο, για τη σχέση των δύο αντρών σφυράμε αδιάφορα και φτάνουμε στο φινάλε που είναι διπλό (κυριολεκτικά) και τα ισοπεδώνει όλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)