Total recall (2012)


Ελληνικός τίτλος: Ολική επαναφορά

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας της Columbia, σε σκηνοθεσία Λεν Γουάιζμαν, με τους Κόλιν Φάρελ, Κέητ Μπέκινζέιλ, Τζέσσικα Μπιλ. 

Ένας ασήμαντος εργάτης στην Αυστραλία του μέλλοντος (που ονομάζεται πλέον Αποικία, έπειτα από χημικό πόλεμο που κατέστρεψε τον πλανήτη) υποψιάζεται πως είναι μυστικός πράκτορας της Βρετανικής Συνοσμοσπονδίας (της μοναδικής άλλης κατοικίσιμης χώρας στη Γη), όταν επισκέπτεται μια εταιρεία που εμφυτεύει πλαστές μνήμες στο μυαλό των πελατών της. 

Ρημέικ της ταινίας του 1990, γυρισμένης από τον Πωλ Βερχόβεν, που αυτή τη φορά εγκαταλείπει τις αποικίες στον Άρη και μεταφέρει τη δράση στην Αυστραλία ύστερα από μια ολοκληρωτική καταστροφή. Τα εφφέ είναι καταπληκτικά μεν και η ιστορία πιο αληθοφανής (αν εξαιρέσουμε την "Πτώση", τον ανελκυστήρα που συνδέει την Αυστραλία με την Βρετανία μέσω του πυρήνα της Γης), αλλά μέχρι εκεί. Στην πρώτη ταινία είχαμε χιούμορ και αυτοσαρκασμό, ενώ εδώ λαμβάνονται όλα πολύ στα σοβαρά, με τελικό αποτέλεσμα ένα καταιγιστικό μπαμ-μπουμ 130 λεπτών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)