Frozen (2013) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Ψυχρά κι ανάποδα

Κινούμενα σχέδια της Disney, σε σκηνοθεσία Κρις Μπακ και Τζέννιφερ Λη, με τις φωνές των Κρίστεν Μπελ, Αϊντίνα Μενζέλ, Τζόναθαν Γκροφ, Τζος Γκαντ, Σαντίνο Φοντάνα. 

Όταν οι μαγικές δυνάμεις της Έλσα που μπορεί και δημιουργεί πάγο με τη θέλησή της, φεύγουν εκτός ελέγχου, οι γονείς της, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Αρεντέλας, κλείνουν τις πόρτες του παλατιού ώστε να μην βλάψει ποτέ κατά λάθος κανέναν. Μετά από χρόνια, όταν έρχεται η ημέρα της στέψης της πριγκίπισσας Έλσας, οι πόρτες ανοίγουν ξανά για μια μεγάλη γιορτή, κατά την οποία η μικρή της αδελφή, η Άννα, γνωρίζει τον πρίγκηπα Χανς που τη ζητά σε γάμο. Η Έλσα αρνείται και πάνω στην ένταση, οι μαγικές δυνάμεις της ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο και το βασίλειο καλύπτεται από βαρύ χειμώνα. 

H Disney επιστρέφει στις ρίζες της, σε παραμύθια με πριγκίπισσες και δημιουργεί την καλύτερη ταινία της μετά την "Πεντάμορφη και το τέρας". Μιούζικαλ στη βάση της, η ταινία έχει εξαιρετικό σκίτσο, έξυπνους διαλόγους, χιούμορ, καταπληκτική μουσική και αξιαγάπητους δεύτερους χαρακτήρες -το χιονάνθρωπο Όλαφ και τον τάρανδο Σβεν. Μιλάει για την πραγματική αγάπη και την αυτοθυσία χωρίς να γίνεται παιδιάστικα διδακτική, είναι φτιαγμένη για να μαγεύει μικρά παιδιά αλλά και για να ξεκουράζει και να γοητεύει και τους μεγάλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)