Gone girl (2014)


Ελληνικός τίτλος: Το κορίτσι που εξαφανίστηκε

Θρίλερ της Fox, σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Φίντσερ, με τους Μπεν Άφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Νηλ Πάτρικ Χάρις, Τάυλερ Πέρυ, Κάρρι Κουν, Κιμ Ντίκενς. 

Όταν η γυναίκα του εξαφανίζεται ξαφνικά, ανήμερα της επετείου τους, ο σύζυγός της πρέπει να αποδείξει όχι μόνο ότι δεν ευθύνεται για το συμβάν αλλά και ότι δεν την έχει σκοτώσει κιόλας. 

Περίεργη ταινία, μακριά από τα αναμενόμενα, που ανατρέπει διαρκώς τον ίδιο της τον εαυτό. Έχει όλα τα στοιχεία του θρίλερ, ενώ ταυτόχρονα δρα και ως ψυχογράφημα των χαρακτήρων της, βλέποντας από κριτική ματιά και το ρόλο των media και της μάζας. Ένας ολόκληρος κόσμος στήνεται απέναντι από τον συμπαθή νέο σύζυγο που αναζητά τη γυναίκα του, έτοιμος παρ' όλα αυτά να τον σταυρώσει στο πρώτο του παραστράτημα. Ικανός ο Μπεν Άφλεκ στο ρόλο του, εντυπωσιακή η Ρόζαμουντ Πάικ (όχι όμως έως και του βαθμού να προταθεί για Όσκαρ ερμηνείας), σε αντίθεση με την Κάρρι Κουν, στο ρόλο της αδελφής του Μπεν Άφλεκ, η οποία γεμίζει την οθόνη με κάθε της εμφάνιση. Σε μια φτωχή κινηματογραφική χρονιά, θα μπορούσαμε να μιλάμε για ταινιάρα, αλλά δεν είναι κιόλας. Είναι σαφώς καλοστημένη, καλοπαιγμένη, καλογυρισμένη, αλλά επειδή ακριβώς την υπογράφει ο Φίντσερ, θεωρείς πως είναι πολύ καθώς πρέπει για τα γούστα του. Σαν και ο ίδιος να είχε χάσει την κριτική του ματιά επάνω στα γεγονότα και μένει απλός αφηγητής, έμπειρος μεν, αμέτοχος δε. Εύσημα στο μουσικό θέμα της ταινίας που υπογράφουν ο Τρεντ Ρέζνορ παρέα με τον Άττικους Ρος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)