The Grand Budapest Hotel (2014)


Ελληνικός τίτλος: Ξενοδοχείο Grand Budapest

Ο Γουές Άντερσον ξαναχτυπά με μια ονειρική ταινία πολλών αστέρων (κυριολεκτικά) που αφηγείται την ιστορία ενός θυρωρού στο ξενοδοχείο Grand Budapest που βρίσκεται στη (φανταστική) Δημοκρατία της Ζούμπροκα, στη διάρκεια του Μεσοπολέμου. 

Ένα τεράστιο καστ ηθοποιών (Ρέιφ Φάινς, Φ. Μάρρεϋ Άμπραχαμ, Ματιέ Αμαλρίκ, Άντριεν Μπρόντυ, Γουίλλεμ Νταφόε, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Τζουντ Λω, Μπιλ Μάρρεϋ, Έντουαρντ Νόρτον, Σαοΐρζ Ρόναν, Τζέησον Σβάρτσμαν, Λεά Σεϋντού, Τίλντα Σουίντον, Τομ Γουίλκινσον, Όουεν Γουίλσον και ο εξαιρετικός Τόνυ Ρεβολόρι στο ρόλο του Ζήρο) δίνουν πνοή σε ένα κινηματογραφικό διαμάντι που ισορροπεί με ακρίβεια ανάμεσα στο παραμύθι και το θρίλερ, ανάμεσα στο πολεμικό δράμα και τη βιογραφία, ανάμεσα στην κομεντί και την τραγωδία. 

Εικόνες ανείπωτης ομορφιάς, ερμηνείες καρτουνίστικα ρεαλιστικές, υπέροχη μουσική και εξαιρετικά δουλεμένη φωτογραφία συντελούν σε μια ταινία που συναρπάζει, εντυπωσιάζει, γοητεύει και κυλάει σαν νεράκι. Το καλύτερο κινηματογραφικό παραμύθι των τελευταίων ετών και η μετουσίωση του καλού, προσωπικού σινεμά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)