X-Men: Days of Future Past (2014) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Χ-Μen: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος

Κόμικ περιπέτεια φαντασίας των Fox/Marvel, σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ, με τους Χιου Τζάκμαν, Τζέημς ΜακΑβόυ, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λώρενς, Έλλεν Πέητζ, Πήτερ Ντίνκλατζ, Πάτρικ Στούαρτ, Ίαν ΜακΚέλλεν. 

Στο μέλλον, ένας αδυσώπητος πόλεμος των ανθρώπων εναντίον των μεταλλαγμένων έχει οδηγήσει σε μακελειό και ένα δικτατορικό καθεστώς από το οποίο δεν υπάρχει σωτηρία. Οι Χ-Μen αντιμετωπίζουν τον όλεθρο, εκτός εάν κατορθώσουν να αλλάξουν τα γεγονότα του παρελθόντος που οδήγησαν σε ένα τέτοιο ζοφερό μέλλον. 

Η κόμικ θεματολογία βρίσκει την απόλυτη κινηματογραφική ωριμότητα σε μια ταινία ευλογημένη τόσο από το καστ όσο και από τις ερμηνείες. Βασισμένη σε μια εμβληματική ιστορία της φιλολογίας της Marvel, η ταινία συναρπάζει με το σενάριο, την πλοκή και τη δράση της και θα μπορούσε να κονταροχτυπηθεί στη συνείδησή μας με τον Μπάτμαν του Νόλαν αν δεν είχε κάποια μικροπροβληματάκια. Πιο συγκεκριμένα, η εξέλιξη της ιστορίας στο μέλλον θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια, ώστε να αντιληφθεί ο μέσος θεατής τι ακριβώς συμβαίνει και ποιοι είναι όλοι αυτοί που σφαγιάζονται επί της οθόνης πολεμώντας τα ρομπότ Φρουρούς, ώστε να ενταθεί και το δραματικό ενδιαφέρον. Την ίδια στιγμή, όλη η ταινία είναι φτιαγμένη ως επί των πλείστον για τους καλά γνωρίζοντες τους X-Men, δημιουργώντας έτσι δυσκολίες στην παρακολούθησή της από κάποιον όχι πολύ μυημένο θεατή. Όμως, έχει τόσες πολλές μεγάλες σκηνές και τόσο καλοπαιγμένους, ανθρώπινους στη ρίζα τους, χαρακτήρες, που της συγχωρείς τα πάντα, ενώ το τρίο Τζάκμαν-ΜακΑβόυ-Φασμπέντερ γεμίζει την οθόνη με έναν μαγικό, σχεδόν μεταλλαγμένο τρόπο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)