The Amazing Spider-Man 2 (2014) (3D)


Κόμικ περιπέτεια των Columbia/Marvel, σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ, με τους Άντριου Γκάρφηλντ, Έμμα Στόουν, Τζέημι Φοξ, Σάλλυ Φηλντ, Ντέην ΝτεΧάαν. 

Ένας ασήμαντος και αλαφροϊσκιωτος υπάλληλος της ηλεκτρικής εταιρείας πέφτει θύμα ενός ατυχήματος και μεταμορφώνεται σε ένα αλλόκοτο πλάσμα που εκπέμπει και τρέφεται από ηλεκτρισμό. 

Στη δεύτερη ταινία της νέας σειράς του ανθρώπου-αράχνη, ο Ήλεκτρο μεταμορφώνεται από έναν μέτριας δυναμικής κακό στα κόμικ σε ένα άκρως επικίνδυνο πλάσμα και με οντότητα χαρακτήρα, παιγμένος με ενδιαφέρον και σοβαρότητα από τον Τζέημι Φοξ, την ίδια στιγμή που όλη η ταινία υποστηρίζεται από ένα καλογραμμένο και πυκνό σενάριο και ενδιαφέρουσες ερμηνείες. Περισσότερο επικεντρωμένη στον Πήτερ Πάρκερ παρά στον Σπάιντερ Μαν, η ιστορία κυλά με ροή, απευθυνόμενη μάλιστα με ευκολία και σε θεατές άπειρους με την κόμικ λογοτεχνία. Επίσης κάνει όλους εμάς που κρατούσαμε πισινή με το reboot της ιστορίας να φάμε τα λόγια μας, καθώς ειδικά η δεύτερη συνέχεια αποδεικνύεται ωριμότερη, σοβαρότερη και ακόμη πιο ενδιαφέρουσα κινηματογραφικά και αισθητικά, ενώ έχει τα κότσια να καταπιαστεί με μια από τις πλέον τραγικές και εμβληματικές στιγμές της ζωής του Πήτερ Πάρκερ και τα καταφέρνει εξαιρετικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)