Superman II (1980)



Ελληνικός τίτλος: Σούπερμαν Νο 2

Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Warner, σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λέστερ, με τους Κρίστοφερ Ρηβ, Μάργκο Κίντερ, Τζην Χάκμαν, Τζάκι Κούπερ, Τέρενς Σταμπ, Σάρα Ντάγκλας, Τζακ Ο'Χάλλοραν. 

Οι τρεις καταδικασμένοι Κρυπτόνιοι στη ζώνη των φαντασμάτων από τον πατέρα του Καλ, Γιορ Ελ, δραπετεύουν ύστερα από την έκρηξη μιας βόμβας στη στρατόσφαιρα, και οπλισμένοι με τις υπερδυνάμεις του Σούπερμαν φτάνουν στη Γη. 

Η δεύτερη ταινία του ανθρώπου από ατσάλι έφτασε στους κινηματογράφους πολυαναμενόμενη και πολλά υποσχόμενη έπειτα από την επιτυχία της πρώτης. Άλλωστε και τα δύο μέρη γυρίζονταν ταυτόχρονα για να εξοικονομηθεί κόστος και χρόνος. Όμως, οι διαφωνίες του Ρίτσαρντ Ντόνερ με τους παραγωγούς οδήγησαν σε μαζικές απολύσεις, ταυτόχρονα σχεδόν με την κυκλοφορία του πρώτου Σούπερμαν στις αίθουσες. Έτσι, τη σκηνοθεσία της δεύτερης ταινίας υπογράφει ο Ρίτσαρντ Λέστερ, που ολοκλήρωσε τα γυρίσματα που είχε ήδη ξεκινήσει ο Ντόνερ. Όμως, πέραν της σκηνοθεσίας, χέρια άλλαξε και το μοντάζ και τα εφφέ, μέχρι και η μουσική (που υπογράφει ο Κεν Θορν, πάνω στο μουσικό θέμα του Τζων Γουίλλιαμς). Όλα τα παραπάνω βαραίνουν το τελικό αποτέλεσμα που φαντάζει απείρως φτωχότερο του πρώτου, τόσο σε ρυθμό, όσο και εικόνα, στο σύνολό της. Τα ειδικά εφφέ μοιάζουν πρόχειρα σε σύγκριση με τα αρχικά, ενώ όλη η ταινία δείχνει πιο ανάλαφρη από όσο θα έπρεπε να είναι, προϊδεάζοντας για το comic relief της τρίτης.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)