Joy (2015)


Δραματική κομεντί της Fox, σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Ο. Ράσσελ, με τους Τζένιφερ Λώρενς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Νταϊάν Λαντ, Μπράντλεϋ Κούπερ. 

Η (ελαφρώς) αληθινή ιστορία της Τζόυ Μανγκάνο, μιας νεαρής, χωρισμένης μητέρας δύο παιδιών που παλεύει να συντηρήσει την ιδιαίτερη οικογένειά της. Το πείσμα της, όμως, και η αφοσίωση στα όνειρά της την έκαναν να κτίσει μια αυτοκρατορία που ξεκίνησε από μια σφουγγαρίστρα. 

Ενδεχομένως δεν ακούγεται και τρελά ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι; Όμως, αυτό που στα χέρια κάποιου άλλου σεναριογράφου/σκηνοθέτη θα μπορούσε να γίνει μια τηλεοπτικού ενδιαφέροντος και αισθητικής βιογραφία, ο Ράσσελ και ο θίασός του το μετουσιώνουν σε μια ζωηρή, ευφάνταστη και διασκεδαστική ταινία, η οποία κατορθώνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μας μέχρι την τελευταία σκηνή. Η συνεργασία του τρίου Λώρενς/Κούπερ/Ντε Νίρο με τον Ράσσελ αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά επιτυχημένη, με την ίδια την Τζένιφερ Λώρενς να παίρνει όλη την ταινία επάνω της, καθώς δεν λείπει ούτε από μία σκηνή, ενώ η συνύπαρξή της επί της οθόνης με τον Μπράντλεϋ Κούπερ ανάβει σπίθες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)