Le grand partage (2015)



Ελληνικός τίτλος: Όλοι οι καλοί χωράνε

Κωμωδία των Mars/Paneuropeénne, σε σκηνοθεσία Αλεξάντρα Λεκλέρ, με τους Καρίν Βιάρ, Ντιντιέ Μπουρντόν, Βαλερί Μποντόν, Μισέλ Βιγερμόζ, Ζοσιάν Μπαλασκό, Πατρίκ Σεσναί. 

Όταν η βαρυχειμωνιά πλήττει το Παρίσι, η σοσιαλιστική γαλλική κυβέρνηση ψηφίζει έκτακτο νόμο με τον οποίο κάθε Παριζιάνος με ωφέλιμο χώρο στο σπίτι του, οφείλει να φιλοξενήσει άστεγους εργαζόμενους μέχρι την άνοιξη. Η απόφαση αυτή αναστατώνει τη ζωή των κατοίκων μιας σικ πολυκατοικίας και λειτουργεί καταλυτικά στις σχέσεις τους και στη θεώρηση της ζωής τους. 

Πρωτότυπη ιδέα που δεν βοηθιέται, όμως, από το σενάριο που κυλάει κοινότοπα και αντιμετωπίζει την κατάσταση επιδερμικά, Σίγουρα, ο κοινωνικός σχολιασμός είναι εδώ (η αριστερή αλληλέγγυα κάτοικος που αρνείται να φιλοξενήσει άστεγους στο σπίτι της, η μπουρζουά άεργη που αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της ενάντια στον αδιάφορο άντρα της, η λεπενική θυρωρός), όμως ποτέ δεν ξεπερνά τα τετριμμένα. Ξεκινάει αστεία και με καυστικό χιούμορ, αλλά σύντομα αρχίζει να επαναλαμβάνεται. Αναμφισβήτητα είναι το καστ και οι γρήγοροι ρυθμοί της ταινίας που την κάνουν διασκεδαστική και που προσφέρουν γέλιο. Και ναι, σίγουρα περνάς καλά, απλά, λίγο να τη σκεφτείς, συνειδητοποιείς ότι και η ίδια η ταινία είναι τόσο μπουρζουά όσο αυτοί που θεωρητικά σατιρίζει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)