Lincoln (2012)


Βιογραφική ταινία των Fox/Dreamworks, σε σκηνοθεσία Στήβεν Σπήλμπεργκ με τους Ντάνιελ Ντέυ-Λιούις, Σάλλυ Φηλντ, Ντέηβιντ Στράδερν, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Τζέημς Σπέηντερ, Χαλ Χόλμπρουκ, Τόμμυ Λη Τζόουνς. 

Αγιογραφία του Αβραάμ Λίνκολν, την περίοδο που προσπαθούσε να περάσει τη 13η τροπολογία του Συντάγματος για την κατάργηση της δουλείας, εν μέσω του εμφυλίου πολέμου που κατασπάραζε την Αμερική. 

Κατ' αρχήν υπάρχει ο Ντάνιελ Ντέυ-Λιούις στην ταινία, ο οποίος EINAI o Αβραάμ Λίνκολν, λες και ζωντάνεψαν όλοι οι πίνακες και οι φωτογραφίες που έχουμε δει ποτέ. Επίσης, υπάρχει ο Τόμμυ Λη Τζόουνς, στο ρόλο του  Θαδδαίου Στήβενς, υπέρμαχου της ισότητας και της κατάργησης της δουλείας, που με την ερμηνεία του εκφράζει ολόκληρη την εποχή και δίνει αξιοπιστία στα τεκταινόμενα. Από εκεί και μετά, όμως, δεν υπάρχουν πολλά να συζητήσει κανείς. Η ταινία πνίγεται σε μια ακατάσχετη φλυαρία (όχι όμως σαν τη φλυαρία των σεναρίων του Σόρκιν που κρέμεσαι από τα λόγια των ηθοποιών) και μια φολκλορική αναπαράσταση της εποχής, άρτια τεχνικά, αλλά άψυχη κινηματογραφικά. Πραγματικά, αναρωτιέσαι πού στην ευχή βρίσκεται ο Σπήλμπεργκ και ποιος είναι αυτός που σκηνοθέτησε την ταινία που αν ήταν βιογραφική τηλεταινία του History θα είχε κάποια οντότητα. Αλλά για μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή, πάσχει στη βάση της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)